Ali vam pripada odškodnina za nesrečo? Pokličite: 041 715 136 | info@odskodninska-tocka.si | PE Maribor | PE Ljubljana | PON-PET: 8:00-20:00 in SOB: 8:00-13:00

Odškodnina za telesno poškodbo Maribor

Izplačilo dnevnega nadomestila in invalidnine Maribor

V primeru da imate sklenjeno nezgodno zavarovanje (osebno, kolektivno, v sklopu drugih zavarovanj…) ste ob poškodbi upravičeni do izplačila dnevnega nadomestila oziroma dnevne odškodnine in morebitne invalidnosti, v kolikor so po poškodbi ostale posledice.

Dnevna odškodnina je odškodnina za poškodbo, ki je nastala kot posledica nezgode, in se po polici nezgodnega zavarovanja v primeru nezgode izplača za vsak dan nesposobnosti za delo, torej za čas aktivnega zdravljenja poškodbe.

Aktivno zdravljenje pomeni, da tedensko vsaj dvakrat ali trikrat obiščemo zdravnika ali specialista ali da na primer opravljamo fizioterapije ali drugo rehabilitacijo.
Za aktivno zdravljenje pa se ne šteje čas, ko čakamo na operacijo ali na preglede, slikanja itd. Dnevna odškodnina vam pripada  za čas aktivnega zdravljenja, tako so do nje upravičene tudi osebe, ki niso v delovnem razmerju in so brezposelne.

Maksimalno se lahko izplača dnevna odškodnina za dvesto dni, ne glede na težo poškodbe in čas zdravljenja. V primeru težjih poškodb in invalidnosti se izplačuje invalidnina glede na zavarovalno polico, ki je sklenjena.
Dnevna odškodnina  je odvisna od police, ki jo je stranka  sklenila – večja je zavarovalna vsota in posledično premija, večja je tudi dnevna odškodnina. Odškodnina po polici nezgodnega zavarovanja je torej sorazmerna temu, kakšno polico nezgodnega zavarovanja je stranka sklenila.

Ob nepoznavanju splošnih pogojev k policam nezgodnih zavarovanj, Vam svetujemo da se pred vložitvijo prijave nezgode posvetujete z pravnim strokovnjakom!

STE IMELI PROMETNO NESREČO NEZGODO NA JAVNI POVRŠINI ALI POŠKODBO PRI DELU?
NE ODLAŠAJTE IN NAS POKLIČETE TAKOJ OB ŠKODNEM DOGODKU

0 let
prakse in izkušenj
0 +
pogodbenih sodelavcev
0 %
uspešnost pri prometnih nesrečah
0 +
rešenih primerov