• PORAVNAVA vseh vrst ODŠKODNIN
 • Zahtevajte primerno odškodnino.

Ostale odgovornosti

Nezgode, ki jih povzročijo nevarne in domače živali

Za škodo, ki jo povzroči nevarna žival, je odgovoren lastnik živali. Temelj odgovornosti je v nepredvidljivem ravnanju živali in s tem možnosti ogrožanja življenja in zdravja ljudi ter poškodovanja stvari (158. člen OZ). Škoda, povzročena po živali je podana, če je z nepredvidljivim ravnanjem in neizzvanostjo živali po oškodovancu prišlo do ogrožanja zdravja in življenja človeka ali poškodovanja stvari. Tako prihaja do teptanja, ugrizov po konjih, naskočenje in grizenje psa,… Imetnik živali mora poskrbeti za preventivne ukrepe (električni pastir, ograja, privez, nadzornik živali,…

Postopek uveljavljanja odškodnine

Kadar je prišlo do poškodbe iz strani živali, in ima lastnik živali za to žival sklenjeno zavarovanje, lahko oškodovanec zahteva odškodnino od zavarovalnice, pri kateri je bilo zavarovanje sklenjeno. V kolikor pa lastnik živali nima sklenjenega zavarovanja, lahko oškodovanec vloži zoper lastnika odškodninsko tožbo. Posebnost je stanovanjsko zavarovanje, saj to zavarovanje po splošnih pogojih krije tudi odgovornost zavarovanca za škodo, ki jo povzroči kot imetnik domačih živali. Iz tega naslova lahko oškodovanec zahteva odškodnino le, kadar ima lastnik živali sklenjeno stanovanjsko zavarovanje. Pogoj je le, da je do škodnega dogodka prišlo v bližini doma in seveda krivda ali malomarnost latnika živali.

Odškodninska kartica


Mnenja strank

 • Zaradi pomoči pri uveljavljanju materialne škode v lažji prometni nesreči sem se obrnil na podjetje Odškodninska točka d.o.o.Prijazno so mi svetovali kaj moram storiti, da bom za avtomobil dobil primerno odškodnino, hkrati pa so mi zastonj spisali še (uspešno) pritožbo na poravnalno ponudbo za škodo na vozilu.
  Preberi več
 • Pri znancu doma me je njegov pes ugriznil v obraz. Po končanem zdravljenju mi je znanec zatrjeval, da psa kot takega nima zavarovanega. Isto so mi zatrjevali na zavarovalnici.Vseeno sem se obrnil po nasvet na podjetje Odškodninska točka d.o.o.
  Preberi več
 • Sorodnik, sicer državljan BIH se je smrtno ponesrečil pri delu v Sloveniji. Podjetje Odškodninska točka je prevzelo urejevanje celotne zadeve, tako da so družini pokojenga iz BIH uredili primerno odškodnino brez kakršnih koli dodatnih stroškov za družino umrlega.
  Preberi več
 • Sina je kot kolesarja zbil voznik, ki je zapuščal parkirno mesto. Voznik se je sicer ustavil ter pomagal sinu, vendar ker je sin odklonil pomoč je voznik odpeljal dalje. Sin je naknadno obiskal zdravnika, kjer so bile ugotovljene lažje poškodbe.
  Preberi več
 • Pred tremi leti sem imel hudo prometno nesrečo. Svojci so obiskali podjetje Odškodninska točka d.o.o., že v času moje hospitalizacije, kjer so jim podrobno razložili potek postopka ter vse pomembne informacije v zvezi z odškodninami. S Odškodninsko točko sem potem sodeloval več kot 1 leto, v času mojega zdravljenja.
  Preberi več
 • Z družino smo bili udeleženi v prometni nesreči. Podjetje Odškodninska točka d.o.o. je tako meni in soprogi kot tudi mladoletnima sinovoma časovno zelo hitro pridobilo, za nas visoko odškodnino.
  Preberi več

Spremljajte nas na Facebooku

O podjetju

Podjetje Odškodninska točka d.o.o. se ukvarja s pravnim svetovanjem in posredništvom v primeru vaših odškodninskih zadev, torej v primerih prometnih nezgod, delovnih nezgod, nezgod na javnih površinah, ugrizov psov, vseh vrst nezgodnih zavarovanj, ocenitvah stopenj invalidnosti ter izplačilih rent.

Preberi več

Kontaktirajte nas

E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Gsm:  +386 41 715 136


Vse pravice pridržane © Odškodninska točka d.o.o.  2013

Izvedba: